Maak kennis met ons lid

Marion Boersma

Relatiebeheerder bij Drents Museum

Marion Boersma

Marion is al bijna 5 jaar lid van onze club dus voor velen vast een bekend gezicht.

De werkzaamheden vinden voor haar nog altijd vanuit huis plaats, dus ook onze kennismaking is digitaal.

Marion is in 2004 als stagiaire bij het Drents Museum begonnen en is daar inmiddels al lange tijd helemaal op haar plek. Dat komt vooral door de afwisseling in haar baan.

Sinds 1 maart 2015 is zij verantwoordelijk voor het relatiebeheer van het Drents Museum. Marion vindt het belangrijk om veel te leren en wil altijd beter worden in wat ze doet.

Het Drents Museum wordt op vele manieren ondersteund door private en publieke financiers: (hoofd)sponsoren, begunstigers, subsidieverstrekkers, schenkers, de Businessclub en de Vriendenvereniging.

Met hun financiële bijdragen helpen ze bij het realiseren van unieke tentoonstellingen en zorgen ze er mede voor dat de collectie beheerd wordt.

Maar bovenal zijn het echte ambassadeurs. Ze stralen het succes en de bekendheid van het museum uit naar hun klanten, relaties, collega’s en vrienden.

Het is van belang het beheer, onderhoud en ontwikkelen van de contacten met (potentiële) relaties te stroomlijnen en om extra geldstromen te creëren.

De gemiddelde werkdag is zeer afwisselend, mede omdat het beheren, onderhouden en ontwikkelen van de contacten met verschillende private en publieke financiers zijn.

Zoals de sponsoren, businessclub leden, Vrienden en schenkers.

Op een kantoor dag is Marion bezig met het bedenken en uitwerken van events en nieuwe plannen voor een sponsor en zorgt zij dat de tegenprestaties nageleefd worden.

Daarnaast is het ook relevant om te weten wat er bij een bedrijf speelt. In dat kader is netwerken een goede uitkomst.  Het netwerken geeft Marion de kans om ondernemers te leren kennen in de omgeving Drenthe en Groningen waardoor mogelijkheden geboden worden om verbindingen te leggen en samen te werken. Daarnaast houd ze zich bezig met het aanschrijven van fondsen.

Maar ook zijn er dagen dat ze met collega’s van andere afdelingen op bezoek gaat bij een particuliere schenker. Het relatiebeheer is belegd op de afdeling Development (vanaf 1 september Commerciële Zaken), die veel samenwerkt met verschillende afdelingen van het museum, zoals de directie, conservatoren en de afdeling Evenementen.

Kunst en cultuur is belangrijk voor de maatschappij, dus ook voor onze regio en hier maakt Marion zich mede sterk voor.

Het is dan ook niet verrassend dat dit ook haar hobby is. In haar vrije tijd bezoekt ze ook graag musea, leest ze een boek en tijdens de Covid-19 periode is een wandeling een routine geworden.

Het Drents Museum is van en voor iedereen! Wisten jullie bijvoorbeeld wel dat het Drents Museum mensen naar Assen trekt uit heel Nederland, en zelfs buiten Nederland? Hoe gaaf is dat!

  • Drents Museum
  • Marion Boersma
  • Postbus 134, 9400 RA Assen
  • 0592-377718 (Zakelijk)
Marion.jpg
Bekijk ook onze andere leden

Trots op onze leden

Benieuwd met wie jij ook kan netwerken? Neem hieronder ook eens een kijkje naar nog meer van onze leden!